Етичен канал

Какво представлява етичният канал?

В Енигма ГАРД работим усилено, за да предложим най-доброто обслужване в оптимална работна среда, като същевременно спазваме строг етичен кодекс за  поведение. За да гарантираме това, ние създадохме Етичния канал за подаване на сигнали за нередности. Целта на този канал е да идентифицира всяко поведение, което е нередно или противоречи на етичните ни принципи и разпоредби или доброто управление на компанията, и чрез което насърчаваме нашите служители, клиенти, партньори или всеки друг, който има контакт с нашите услуги, за докладване на всякакви инциденти от такова естество.

Как да съобщя за инцидент?

По-долу, във формата за контакт, имате възможност да опишете всички подробности по въпроси, които ви притесняват. Опитайте се да бъдете възможно най-конкретни по отношение на имена или отдели, хора, документи, политики, места, дати, часове и т.н.

За да изпратите своя сигнал, е необходимо да приемете политиката за поверителност.

Всяко съобщение, изпратено през настоящата форма за контакт, гарантира анонимност и конфиденциалнност през цялото време. Можете да предоставите личните си данни и данни за контакт, за да помогнете за разрешаването на инцидента или, ако предпочитате, можете да го направите анонимно.

Имате възможност да наблюдавате хода на вашия инцидент и да продължите комуникацията с мениджъра на канала. Можете да прикачите документи към Вашето писмо. Моля, уверете се, че всяка лична информация е изтрита от приложените документи, за да защитите вашата самоличност, ако желаете.

Правилно използване на канала

Важно е да имате предвид, че Етичният канал за подаване на сигнали за нередности обработва само сигнали, свързани с поведение, което противоречи на Кодекса за етика и поведение на Енигма ГАРД. За всякакви други въпроси или запитвания, моля, насочете ги към каналите, предназначени за обслужване на клиенти или Човешки Ресурси.

За да се избегнат лоши практики при използване на канала, се прилагат специфични критерии, когато става въпрос за приемане на сигнали, като се вземат предвид изискванията по отношение на гражданската, наказателната и административната отговорност на хора, които съобщават факти с цел злоупотреба или  нарушаване на принципа на добросъвестност .

Благодарим Ви!

Свържете се с НАС

TOP