Максимална сигурност от един източник

Бизнесът с архивиране на данни е във възход в Швейцария. Много нови центрове за данни и в момента се появяват в централната зона на Цюрих.

Един от най-големите е центърът за данни green.ch в Lupfig. Най-добрата възможна защита на данните в новата сграда и нейните околности се осигурява от сложните системи за сигурност и услугите на Securitas Group.
Швейцарският интернет доставчик green.ch е основан през 1995 г. и сега е водеща компания в сферата на услугите - информационните и комуникационните технологии. Фирмата е със седалище в Brugg, в кантона Aargau и предлага в световен мащаб висококачествени продукти за Интернет-базиранo разпространение на данни и сигурност. Информационните центрове в Швейцария гарантират сигурна, високо надеждна среда за пренос на данни и сървъри, а green.ch има няколко такива - в и около Цюрих. Нов център за данни в момента се изгражда в Lupfig, като първата фаза на строителство е току що приключила.
Клиентите на green.ch са фирми в сферата на банковото дело, застраховането и IT сектора и всички изискват най-високи стандарти, когато става въпрос за сигурността. Като част от оценката на обекта, индустриалната зона Lupfig се оказва идеална от гледна точка на сигурността, енергийната ефективност и възможностите за разширяване. Освен идеалните транспортни и информационни връзки, Aargau като енергиен кантон, предлага възможно най-добрите връзки към електрическата мрежа. Мястото се намира извън всякакви външни и/или опасни природни зони, като например с опасност от земетресения, навсоднения, главни летища и т.н.
Високи стандарти на сигурност
За да се гарантират еднакво високи стандарти на сигурност, когато става въпрос за недопускане на неоторизиран достъп или щети от пожар, green.ch разчита на опитана и проверена сигурност, предлагана от един единствен източник - от Securitas Group. Взаимодействието между цялостните решения за сигурност и специфичните услуги по сигурността, осигурява максимална защита на чувствителни данни. В допълнение към стабилната структура и почти непробиваема периметрова ограда, множество камери, инсталирани от Securiton осигуряват постоянно наблюдение на помещенията, както отвътре, така и отвън. В особено чувствителните зони, новият тип биометрична система за контрол на достъпа от Bixi Systems, базирана на модела на ръка-вена разпознаване, осигурява оптимална сигурност. Що се отнася до детекция и потушаване на пожар, една гениална система осигурява изключително бързо откриване на пожар, в съчетание с пожарогасителни мерки и може да се похвали с изключителна прецизност. Новата система SecuriFire за детекция на пожар от Securiton контролира стотици пожарни детектора, както и около 40 аспирационни димни детектора. Системата също така гарантира задействане на ефективната система за гасене Contrafeu, която с азот от повече от 100 пожарогасителя потушава всеки пожар в зародиш. Обширната оферта за сигурност се допълва от характерните услуги за сигурност на Securitas. През деня специалистите по сигурността осъществяват контрола на достъпа от специално изградени за целта центрове за управление, като също така извършват регулярно патрулиране на помещенията. През нощта и в почивните дни специалистите са на разположение да реагират незабавно на всяка нередност и бързо да проверят ситуацията на място.

 • Адрес
  гр. София, п.к. 1510
  жк. Хаджи Димитър 
  ул. Теофил Ганев 5Б


   
 • Телефон
  (0700) 17 160
  (02) 419 77 77
 • Факс
  (02) 419 77 47
 • Мобилен
  0892 218 567